اولین گام برای ورود به دنیای اینترنت و کسب و کار آنلاین، آشنایی با مفاهیم هاست و دامین چیست می باشد. در این مقاله به معرفی مفاهیم و تفاوت هاست و دامنه چیست خواهیم پرداخت. با دانستن تفاوتهای دامین و میزبانی (یا همان دامنه و هاست) برنامهریزی برای راهاندازی وب سایت خود را بهدرستی آغاز خواهید کرد.
هاست و دامین چیست ؟
جهت ساده سازی تفاوت دامین و هاست چیست ؟ این موضوع، از مثال معروف آدرس و فروشگاه میتوانیم استفاده کنیم. اگر شما یک فروشگاه در یک مرکز خرید داشته باشید، فروشگاه شما از چه چیزهایی تشکیل شده است؟
نام و آدرس ساختمان فروشگاه
وسایلی که در این ساختمان به فروش میرسانید یا برای چیدمان فروشگاه مورد استفاده قرار میدهید.
یک ساختمان که فروشگاه شما در آن واقع شدهاست.
مثالهای بالا را برای وب سایت کسب و کار آنلاین شما بررسی میکنیم:
۱-به نام و آدرس ساختمان فروشگاه شما در دنیای اینترنت، دامنه (Domain) گفته میشود. دامنه معرف نام شماست و از اعداد و حروف تشکیل خواهد شد. برای ثبت آدرس دامنه، مجاز به استفاده از اعداد، حروف یا ترکیبی از آن دو هستید. کاربران وب سایت شما به آدرس دامین مراجعه خواهند کرد.
۲-محصولات و خدماتی که در وب سایت ارائه میگردند، به مثابه وسایلی هستند که در فروشگاه به فروش میرسند و طراحی سایت، دکور فروشگاه شما در دنیای اینترنت است.
۳-مصالح به کار رفته در ایجاد ساختمان فروشگاه شما نیز بستر سخت افزاری به نام هاست (Host) یا میزبانی نام دارد که آن را از شرکتهای ارائه دهنده خدمات هاستینگ تهیه خواهید کرد.
شرکتهای هاستینگ، عموما خدمات مربوط به دامنه را نیز به کاربران ارائه میدهند. در ادامه این مطلب، توضیحات بیشتری درمورد هاست و دامنه برای شما بیان خواهیم کرد.در ابتدا با بررسی دامنه چیست و سپس هاست چیست؟ در امتداد مقاله می توانید فرق هاست و دامین را به خوبی درک کنید.
دامنه چیست؟
دامنه یا آدرس وب سایت شما در دنیای اینترنت، از دو بخش اصلی تشکیل شدهاست: نام دامنه و پسوند آن. نام دامنه بستگی زیادی به سلیقه شما و محتوای وب سایت دارد. همانطور که گفته شد، این نام میتواند متشکل از اعداد، حروف و یا هردوی آنها باشد. نام دامنه با “.” از پسوند آن جدا میشود. پسوندها در دو دستهی اصلی بینالمللی و ملی طبقهبندی میشوند که انتخاب پسوند مناسب نیز متاثر از حوزه فعالیت وب سایت و نظر شخصی شما خواهد بود. مثلا com. نمونهای از پسوند بینالمللی و ir. نمونهای از پسوند ملی ایران است.حال که با مفهوم دامنه چیست آشنا شدید در امتداد مقاله به بررسی هاست چیست خواهیم پرداخت.
قسمت های نام دامنه چیست؟
فراموش نکنید که هر وب سایت نیاز به یک دامنه منحصر به فرد دارد. لذا امکان ثبت دامنه اینترنتی که قبلا ثبت شده و تحت مالکیت دیگری باشد را نخواهید داشت. دامنهها از طریق آدرس IP برگرفته از “Internet Protocol Address” به میزبانی وب شما متصل میشوند. هر هاست با یک آدرس IP در دنیای اینترنت شناخته میشود. آدرس IP ها از طریق سرویسی به نام DNS یا Domain Name System که مقدار آن از طرف شرکت هاستینگ به شما اعلام خواهد شد، روی دامنه شما تعریف میشوند.
سرویس هاست چیست و چگونه کار میکند؟
هاست یا همان میزبانی وب محلی است که اطلاعات وب سایت شما بر روی آن قرار میگیرد تا کاربران از طریق ارتباط با آن، امکان مشاهده وب سایت را داشته باشند. در واقع اطلاعات شما میبایست بر روی دستگاهی قرار بگیرد که ۲۴ ساعته و بهطور مداوم به اینترنت متصل باشد و کاربران در هر لحظه از شبانهروز بتوانند در فضای اینترنت، وب سایت شما را مشاهده کنند از این رو اطلاعات هاست را بررسی کنید. به این دستگاه سرور گفته میشود. میزبانیهای وب ممکن است اشتراکی یا اختصاصی باشند. بسته به سایتی که طراحی خواهید کرد و امکاناتی که این سایت نیاز خواهد داشت، نوع میزبانی خود را انتخاب میکنید. همچنین سرور مورد نظر شما ممکن است در داخل کشور یا خارج از آن باشد. با توجه به طیف مخاطبان خود که در داخل یا خارج از کشور هستند، محل سرور را انتخاب خواهید کرد.امیدواریم اکنون با مفهوم وب هاستینگ چیست آشنا شده باشید.
سرویس هاست چیست و چگونه کار میکند؟
با تهیه یک میزبانی، بسته به نوع آن، ابزار دسترسی به فضای این میزبانی از طریق شرکت هاستینگ به شما ارائه میگردد. همچنین رکوردهای DNS از طرف شرکت هاستینگ به شما اعلام میشود تا پس از بارگذاری اطلاعات وب سایت بر روی میزبانی و تعریف آدرس دامنه وب سایت در آن، DNS ها را بر روی دامنه تنظیم نمایید. در این مرحله با وارد شدن آدرس دامنه شما در مرورگر، کاربران به وب سایت شما هدایت خواهند شد.
حالا که با مفاهیم هاست و دامنه بیشتر آشنا شدهاید در اولین قدم میتوانید دامنه مناسب وب سایت خود را انتخاب و ثبت دامین کنید. بهخوبی درمورد شرکتهای هاستینگ تحقیق کنید. از همان آغاز، دامنه خود را نزد شرکتی ثبت کنید که پیشینه شایستهای داشته باشد و از عملکرد آن در زمینه خدمات دامین و هاست اطمینان کسب کنبد. پس از طراحی سایت، هاست متناسب با آن را خریداری نمایید و با راهاندازی وب سایت، به دنیای خدمات آنلاین قدم بگذارید.امیدواریم با خواندن این مقاله با مفهوم دامنه و هاست چیست ؟ و تفاوت هاست و دامین چیست آشنا شده باشید.
حال نوبت آشنایی با قالب وب سایت می باشد . قالب را معمولا طراح وب برای شما طراحی می کند که عمده هزینه راه اندازی یک وب سایت هزینه طراحی وب آن می باشد زیرا تمامی امکانات و انتظاراتی که شما از وب سایت خود دارید را طراح می تواند در قالب وبسایت شما بگنجاند و البته وقت و انرژی زیادی هم برای یک طراحی وب گرفته می شود.
اما وب سایت هایی هستند که کار را راحت تر کرده اند و بسیاری از قالب های پرطرفدار و کاربردی خارجی را فارسی سازی و راست چین کرده اند و بصورت رایگان یا با پرداخت هزینه اندکی در اختیار کاربران قرار داده اند. پیشنهاد می شود قبل از خرید یا دانلود قالب وبسایت آشنایی مختصری با سیستم مدیریت محتوا وردپرس کسب کنید.
پیشنهاد ما برای دانلود قالب های رایگان و پولی وردپرس برای شما دو وبسایت قوی و حرفه ای زیر می باشد :
همچنین می توانید کلیه این کارها را به ما واگذار کنید و ما برای شما و به سلیقه شما تمامی این مراحل و طراحی و ثبت سایت و همچنین خرید هاست را با در نظر گرفتن نوع سایت و امکاناتی که انتظار دارید از سایت خود با هزینه مناسب انجام خواهید داد. برای سفارش اینجا کلیک کنید
تهیه مقاله کاری مشترک از iranhost.com و alimrd.ir